Brioşe cu portocale

    Ingrediente:

    –  75 gr unt

    –  250 gr făină

    –  75 gr zahăr pudră

    –  25 gr migdale măcinate

    –  o jumătate de linguriță bicarbonat de  sodium

    –  un praf de copt

    –  coaja rasă de la o portocală

    –  100 ml suc proaspăt de portocală

    –  un ou

    –  100 ml lapte integrat

    –  o tavă cu 12 forme pentru brioșe și tapetată cu 12 coșulețe de hârtie

    Mod de preparare:

    Untul se topește și se lasă deoparte.

    Făina se amestecă cu migdalele, bicarbonatul, praful de copt, zahărul și coaja rasă de portocală.

    Separat, sucul de portocală și laptele se amestecă cu oul și untul topit și răcit.

    Se toarnă ingredientele lichide peste cele uscate, apoi se amestecă cu o furculiță.

    După ce s-au amestecat bine ingredientele, se împarte compoziția în mod egal în forme și se lasă la copt în cuptorul preîncălzit în prealabil la 200 de grade.

    La sfârșit, se scot coșulețele din tavă și se lasă brioșele să se răcească.

    Poftă bună!