Chifteluţe de carne în sos de ciuperci şi smântână

    Ingrediente

    – 500g carne tocată de curcan

    – ½ kg cartofi

    – 2 cepe

    – 250 g ciuperci

    – 4 linguri griş

    – Sare

    – 400 ml smântână

    – o cescuta ulei

    – sare si piper

    Mod de preparare

    Se călește o ceapă mare tocată, până devine translucidă și se amestecă impreună cu carnea tocată. Se adaugă grișul.sarea si piperul si se amesteca bine.

    Se formează biluțe și se pun în tigaia cu ulei, până se rumenesc.

    Într-o altă tigaie, se căleste  ceapa ramasa, peste care se adaugă și ciupercile tăiate feliuțe. Se tin pe foc câteva minute, până ce se evaporă toată zeama.

    Se toarnă smântâna și se lasă totul pe foc cca. 10 minute. Peste chifteluțele rumenite, se adaugă sosul de ciuperci și se lasă la înăbușit 10 minute, până la îngroșarea sosului.

    Poftă bună!