Ingrediente
– un kg făină
– un cub drojdie
– 400 ml lapte dulce
– trei ouă
– o ceaşcă ulei
– o ceaşcă zahăr
– coaja de la o lămâie
– un plic zahăr vanilat
– 500 ml ulei
– zahăr pudră
– sare
Ingrediente
– un kg făină
– un cub drojdie
– 400 ml lapte dulce
– trei ouă
– o ceaşcă ulei
– o ceaşcă zahăr
– coaja de la o lămâie
– un plic zahăr vanilat
– 500 ml ulei
– zahăr pudră
– sare
Mod de preparare
Se freacă drojdia cu puţin zahăr, se adaugă 50 ml lapte călduţ, o lingură de făină şi se lasă la crescut la loc călduţ.
Între timp se cerne făina, se pune sarea, coaja de lămâie, zahărul, ouăle, uleiul şi drojdia crescută. Se frământă şi se adaugă laptele călduţ şi se lasă la dospit.
Când şi-a dublat volumul se întinde o foaie de aproximativ 5 mm grosime, se taie cu un pahar sau o formă rotundă şi se mai lasă câteva minute la crescut.
Între timp, se încinge uleiul şi se pun gogoşile la prăjit.
Focul trebuie dat la mediu, astfel gogoşile se vor arde şi mijlocul va rămâne neprăjit.
Se pudrează şi se pot servi atât simple cât şi cu gem sau brânză.
Poftă bună!