Ingrediente
– 1 L lapte
– 4 oua
– 200 g zahar
– o lingura amidon (sau faina)
– un plic zahar vanilinat
– esenta vanilie
Ingrediente
– 1 L lapte
– 4 oua
– 200 g zahar
– o lingura amidon (sau faina)
– un plic zahar vanilinat
– esenta vanilie
Mod de preparare
Punem la fiert laptele cu zaharul vanilinat si intre timp separam albusurile celor patru oua de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, iar dupa ce acestea s-au intarit, adaugam 100 g de zahar si continuam sa le batem spuma. Dam focul la minim si punem in lapte cate o lingurita cu spuma de albus.
Lasam un minut la fiert galustele de albus, apoi le intoarcem pe partea cealalta pentru inca un minut, dupa care le scoatem cu paleta si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. In timpul fierberii, galustele pentru laptele de pasare isi vor mari volumul, asa ca nu trebuie sa punem prea multe la fiert. Punem intr-un vas galbenusurile, restul de zahar (100 g), o lingura de amidon (sau faina) si le amestecam pana cand se dizolva zaharul. Dupa ce am terminat de fiert toate galustele de albus, in laptele ramas turnam compozitia obtinuta. Lasam laptele de pasare la fiert inca zece minute, avand grija sa amestecam (in acest timp laptele isi va schimba consistenta, devenind mai cremos). La final punem galustele de albus intr-un vas, apoi turnam peste ele laptele de pasare si introducem vasul in frigider – laptele de pasare este un desert care se serveste rece.