Prajitură cu mere şi dulceaţă

    Ingrediente

    Blat – 5 ouă, 100 gr zahăr, 1/2 plic praf de copt stins într-o linguriţă de oţet, 150 gr faină, 1 praf de sare.

    Umplutura 1– dulceaţă de prune -400 gr

    Umplutura 2 – 6 mere mari, 100 gr zahăr, 100 gr unt, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 2 linguri de griş, esenţă de rom.

    Glazura –  5 piscoturi de şampanie mărunţite

    Mod de preparare

    1. Merele se rad , apoi se pun la călit împreună cu untul şi zahărul. Se amestecă din când în când şi se lasă pe foc cca 5-8 min.
    2. Se amestecă cu grişul, vanilia şi esenţa de rom, se ia de pe foc .
    3. Separat se pregăteşte blatul: ouale se separă , batem albuşurile spuma  cu zahăr . Se mixează  gălbenuşurile cu praful de copt stins în oţet  într-un bol mai mare, apoi adăugăm albuşurile spuma şi treptat faina amestecată  cu sare . Se amestecă uşor , compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă tapetată cu hartie de copt. Se lasă la copt cca. 20 min , până la proba prin apăsare – să işi revină la forma iniţială. Se lasă la răcit complet apoi se taie în trei foi.
    4. Pe o tavă se pune prima foaie şi se întinde dulceaţa într-un strat uniform, se pune a doua foaie , se adaugă compozitia de mere (3 părţi) , se adaugă ultima foaie de blat şi presăm uşor. Se întinde într-un strat subţire restul de compoziţie  cu mere apoi se decorează cu pişcoturi mărunţite.
    5. Se introduce la rece pentru 2-3 ore . Se porţionează după preferinţă.

     

    Este o prajitura pufoasă  şi gustoasă, ideală lângă o cafea aromată

    Pofta buna!