Vrabioara de vită

    Ingrediente

    – 500 g vrăbioară de vită

    – un morcov

    – două cepe

    – o lingură de făină

    – 150 ml ulei

    – un pahar vin roşu

    – două linguri bulion

    – patru roşii

    – două căni de aparare

    – piper

    – pătrunjel

    – apă

    Mod de preparare

    Vrăbioara se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie în felii de aceeaşi mărime, care apoi se bat puţin cu ciocanul de şniţele, se trec prin făină şi se prăjesc în 100 ml ulei încins.

    Morcovul şi ceapa se curăţă, se taie în fîşii subţiri, se pun peste uleiul în care au fost prăjite vrăbioarele. După ce s-au calit se pun în cratiţă peste vrabioare.

    Separat, în uleiul rămas se căleşte făina împreună cu bulionul dizolvat cu apă. Se adaugă sarea şi totul se fierbe o jumătate de oră, după care se strecoară în cratiţa cu vrăbioare şi zarzavat şi se lasă să fiarbă în continuare.

    Roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, se taie mărunt şi se pun şi ele, împreună cu vinul, piperul pisat şi sarea, peste carne. Cratiţa se introduce în cuptorul încins şi se lasă 20-25 de minute.

    La sfârşit se adaugă pătrunjel.

    Poftă bună!