Zacuscă delicioasă de casă

    Ingrediente

    – 3 kg de vinete

    – 2 kg ardei gras

    – 1 kg ceapă

    – 500 ml ulei

    – 4 foi de dafin

    – bulion

    – sare

    – piper

    Mod de preparare

    Vinetele şi ardeii se coc pe grătar, se lasă să se răcească, se decojesc şi se toacă cu un tocător de lemn.

    Ceapa se curăţă, se toacă mărunt, şi se pune la călit în uleiul încins în prealabil. După ce a început să se înmoaie, se pun ardeii şi se amestecă din când în când ca să nu se lipească şi se lasă cinci minute pe foc. Apoi se adaugă vinetele tocate, bulionul, piperul, foile de dafin, se amestecă bine, se reduce focul şi se acoperă cu un capac. Se lasă la fiert aproximativ o oră în care se verifică şi se amestecă cu grijă la fiecare 10 minute. Când uleiul iese deasupra este semn că zacusca este gata.

    La final, zacusca trebuie să aibă o consistenţă omogenă, se potriveşte cu sare şi piper şi se lasă să se răcească.

    Poftă bună!