Ingrediente - 3 kg de vinete - 2 kg ardei gras - 1 kg ceapă - 500 ml ulei - 4 foi de dafin - bulion - sare - piper Mod de preparare Vinetele şi ardeii se coc pe grătar, se lasă să se răcească, se decojesc şi se toacă...
Ingrediente - 500 g vrăbioară de vită - un morcov - două cepe - o lingură de făină - 150 ml ulei - un pahar vin roşu - două linguri bulion - patru roşii - două căni de aparare - piper - pătrunjel - apă Mod de preparare Vrăbioara se...
Ingrediente Blat - 5 ouă, 100 gr zahăr, 1/2 plic praf de copt stins într-o linguriţă de oţet, 150 gr faină, 1 praf de sare. Umplutura 1- dulceaţă de prune -400 gr Umplutura 2 - 6 mere mari, 100 gr zahăr, 100 gr unt, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 2 linguri de griş,...
Ingrediente - 1 L lapte - 4 oua - 200 g zahar - o lingura amidon (sau faina) - un plic zahar vanilinat - esenta vanilie Mod de preparare Punem la fiert laptele cu zaharul vanilinat si intre timp separam albusurile celor patru oua de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu...
Ingrediente - un kg făină - un cub drojdie - 400 ml lapte dulce - trei ouă - o ceaşcă ulei - o ceaşcă zahăr - coaja de la o lămâie - un plic zahăr vanilat - 500 ml ulei - zahăr pudră - sare Mod de preparare Se freacă...
Ingrediente - cinci bucăţi de coastă afumată - două cepe - doi morcovi - patru-cinci cartofi potriviţi - un ardei verde - cinci linguri de ulei - o jumătate de kg de zeamă de varză - două ouă - piper - sare - pătrunjel - apă Mod de preparare Ceapa...
Ingrediente - 500g carne tocată de curcan - ½ kg cartofi - 2 cepe - 250 g ciuperci - 4 linguri griş - Sare - 400 ml smântână - o cescuta ulei - sare si piper Mod de preparare Se călește o ceapă mare tocată, până devine translucidă și se amestecă impreună cu carnea tocată. Se...
Ingrediente: - 75 gr unt - 250 gr făină - 75 gr zahăr pudră - 25 gr migdale măcinate - o jumătate de linguriță bicarbonat de sodium - un praf de copt - coaja rasă de la o portocală - 100 ml suc proaspăt de portocală - un ou - 100 ml lapte integrat - o tavă cu 12 forme...